7 november 2014

Kandidatenlijst SGP Zuid-Holland bekend

SGP in Zuid-Holland gaat de Statenverkiezingen in met aansprekende kandidaten. Lijsttrekker Servaas Stoop trekt de kar voor een nieuwe periode. Stoop heeft kennis en ervaring op alle provinciale beleidsterreinen. Zittend Statenlid Henk van Dieren uit Lexmond staat weer op 2. Hij is deskundig op het gebied van de ruimtelijke ordening en het landelijk gebied.

Naast kennis en ervaring kiest de SGP in de top 10 ook nadrukkelijk voor vernieuwing en verjonging. Ten opzichte van de vorige kandidatenlijst is in de top-10 van de lijst een aantal nieuwe kandidaten opgenomen. Huidig waterschapbestuurder Chris van der Velden uit Krimpen aan den IJssel, Johan Matze uit Nieuw-Beijerland en Peter van den Berg uit Waddinxveen completeren de top 5. Hendrik Herweijer (27) uit Dirksland staat op de 7e plaats en Anthony van der Wulp (25) uit ’s-Gravendeel op nummer 10.

Alle 30 kandidaten op de lijst zijn in hun regio betrokken bij politiek en samenleving. Deze maatschappelijke kennis zetten zij in voor het werk van de SGP in de provincie Zuid-Holland.

De SGP gaat in Zuid-Holland een horizontale lijstverbinding aan met de ChristenUnie. De verkiezingen op 18 maart 2015 vinden gelijktijdig plaats met de verkiezingen voor de waterschappen.

20141106 SGP Kandidaten PS 2015.pdf