3 maart 2015

Zorgen om de zorg

Zorgorganisatie Cedrah maakt zich zorgen over de financiering van zorgtaken door gemeenten. Dat bleek vrijdagmorgen bij het werkbezoek van De SGP-Statenfractie en woon-zorg-centrum Beth-San in Moerkapelle.

Bestuurder Teunis Stoop en locatiemanager Dirk-Jan Meijering informeerden de Statenleden Henk van Dieren en Servaas Stoop en kandidaat-Eerste Kamerlid Diederik van Dijk over de gevolgen van de veranderingen in de financiering van zorgtaken sinds 1 januari 2015. Er zijn nog veel onduidelijkheden over de uitvoering van de afspraken voor 2015. Verder brengen de nieuwe regels grote risico’s met zich mee voor de zorginstellingen.

Vitale provincie
SGP-lijsttrekker Servaas Stoop onderstreepte het belang van vitaliteit voor ouderen letterlijk door een rondje door Moerkapelle te fietsen met een van de cliënten van Beth-San. Daarna deed hij mee met een training in het goed uitgeruste fitnessruimte. Vitale ouderen verdienen een vitale provincie.


Lijsttrekker Servaas Stoop met een bewoner van Beth-San op een duofiets.

Zuinig met water
Na de lunch begaf het gezelschap zich naar orchideeënkwekerij Smaal (SO Natural). Tijdens het bezoek aan deze vooruitstrevende onderneming liet André van der Wende, SGP-waterschapskandidaat voor het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zich uitgebreid bijpraten door een van de gebroeders Smaal over de maatregelen die het bedrijf neemt om het water- en energiegebruik terug te dringen en op die manier een bijdrage te leveren aan de noodzakelijke verduurzaming van de bedrijfstak. Tijdens de rondleiding kwamen de diverse aspecten van het bedrijf goed in beeld.


Servaas Stoop en Diederik van Dijk doen mee aan een training in de fitnessruime van Beth-San.

Bijeenkomst
Tijdens de campagnebijeenkomst in dorpshuis Op Moer gaf Servaas Stoop een toelichting op de negen speerpunten van de SGP voor de provincie. André van der Wende deed ditzelfde voor het waterschap. Aan de hand van prikkelende stellingen was er een levendige discussie met de bezoekers over het behoud van de leefbaarheid in de kleinere dorpen, over de noodzakelijke investeringen in provinciale (vaar)wegen en over de noodzaak van bescherming van het Groene Hart.