20 november 2015

Werkbezoek regio-fractie aan FNsteel

Drechtsteden, 20 november 2015

SGP-ChristenUnie regiofractie bezoekt uniek stukje maakindustrie

De SGP-ChristenUnie regiofractie heeft samen met 2 statenleden op donderdag 19 november een werkbezoek gebracht aan FNsteel in Alblasserdam.

Dit werkbezoek stond in het teken van (kennis)economie, werkgelegenheid en duurzaamheid.

FNsteel is een onafhankelijke producent en distributeur van op maat gemaakte draadproducten voor hoogwaardige toepassingen. In een moderne walserij en een wire processing centre produceert FNsteel onbehandeld en behandeld walsdraad en getrokken draad met name voor toepassingen in de automotive industrie.

Tijdens de presentatie door algemeen directeur Peter van Buren en de rondleiding door het uitgebreide complex werd duidelijk dat het hier gaat om een uniek stukje maakindustrie die haar positie kan handhaven door in te spelen op specifieke klantwensen, maar ook door na te denken over het verbeteren en verduurzamen van de processen. Hierbij wordt onder andere actief gekeken naar de mogelijkheden om de restwarmte die vrijkomt in de walserij en bij het nabehandelingproces te hergebruiken.

Met 300 werknemers is FNsteel een niet onbelangrijke werkgever voor Ablasserdam en werknemers uit de omgeving.

De SGP-ChristenUnie, zowel lokaal als in regio- en provincieverband, zetten zich graag in om enerzijds deze maakindustrie te behouden en anderzijds initiatieven te stimuleren die de duurzaamheid verhogen en daarmee bijdragen aan het verlagen van de belasting op het milieu en het verbeteren van de leefomgeving.