30 november 2018

Vernieuwde en verjongde kieslijst SGP Zuid-Holland vastgesteld

Het bestuur van de provinciale SGP-afdeling heeft na haar ledenvergadering van 19 november de kieslijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van D.V. 20 maart 2019 vastgesteld.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Nico de Jager MBA RBc (51) werd voorgedragen als lijsttrekker. Nico de Jager is momenteel fractievoorzitter van de gecombineerde SGP-ChristenUnie fractie in Sliedrecht, heeft zitting in de Drechtraad en was succesvol formateur bij de vorming van de nieuwe Sliedrechtse coalitie.

Nummer 2 op de lijst is Gerard van de Breevaart (34) uit Hendrik-Ido-Ambacht, die vanaf 2016 als fractieadviseur dicht betrokken is geweest bij de fractie. Daarnaast kan hij bogen op een brede achtergrond vanuit verschillende managementposities. Nummer 3 is het in 2018 geïnstalleerde Statenlid drs. Johan Matze (47) uit Nieuw-Beijerland. Tot de recente herindelingsverkiezingen was hij SGP-fractievoorzitter van de gemeenteraad van Korendijk en is werkzaam als directeur-schoolbestuurder. Mr. Peter van den Berg uit Waddinxveen (44), nummer 4 op de SGP-kieslijst, is in het dagelijks leven juridisch adviseur en voormalig raadslid in gemeente Waddinxveen. Peter Verheij (38), wethouder in Alblasserdam, completeert de top-5.

De SGP-kieslijst voor de komende jaren ziet er beduidend vernieuwd uit; de huidige Statenleden Servaas Stoop en Henk van Dieren nemen na veel jaren actief Statenlid te zijn geweest afscheid. Lijsttrekker Nico de Jager: “de vernieuwde en verjongde SGP-kieslijst is een mooie mix qua leeftijd, achtergrond, ervaring en persoonlijkheid. Met het enthousiaste Statenteam zullen we op een gedegen, positieve en passende wijze de SGP standpunten, gebaseerd op Gods Woord, uitdragen. We hopen op een verkiezingsuitslag die de SGP-positie verstevigt en uitbouwt. Dat is goed voor de inwoners en ondernemers van Zuid-Holland”.

Onder leiding van campagneleider Gerard van de Breevaart gaat de Zuid-Hollandse SGP een mooie verkiezingscampagne voeren, waarbij ook veel SGP-jongeren zijn en worden betrokken. Gerard van de Breevaart: “ook zo blijkt dat de SGP een energieke partij is waarbij jongeren een gewaardeerde plek hebben, bijzonder betrokken zijn en meehelpen de schouders eronder te zetten”.