2 februari 2011

Verkiezingscampagne startte in Gouda

Dinsdagavond 1 februari 2011 gaf Servaas Stoop, lijsttrekker voor de SGP in Zuid-Holland, de aftrap voor de provinciale campagne. In het gebouw van Driestar Educatief bevroegen vijftig aanwezige kiezers de Statenleden Stoop en Van Dieren over het verkiezingsprogramma.
 
Aan het begin van de avond lichtte lijsttrekker Stoop het campagnethema ‘Toegevoegde waarde!’ toe. “Het eigene van de SGP is dat wij staan voor een Bijbelse schriftgebonden politiek. Ook al komt dat in de technische provinciale discussies niet altijd naar voren, het is ons uitgangspunt.”

Na de presentatie van de speerpunten sprak Statenlid Henk van Dieren (kandidaat nr. 2) over de plaatsing van windmolens. Van Dieren: “Windmolens passen niet in een Nationaal landschap, dus ook niet in het Groene Hart!” Over de ontwikkeling van natuur waren de aanwezige kiezers erg verdeeld. Henk van Dieren: “De ontwikkeling van natuur mag niet ten koste gaan van goede landbouwgrond!” Ook werden vragen gesteld over gemeentelijke herindelingen in de Krimpenerwaard en Waddinxveen.

Stoop sloot de avond af: “Het was goed om hier te zijn, om te horen wat er in Gouda leeft en speelt. Dat nemen we zeker mee in ons werk in de Staten!” De avond in Gouda was de eerste in een reeks bijeenkomsten door de hele provincie. Ook in Alphen aan den Rijn, Katwijk, Dordrecht, Capelle aan den IJssel, Gorinchem, Oud-Beijerland, Dirksland en Leerdam staan nog werkbezoeken en bijeenkomsten op het programma. Lees meer op onze campagnesite: www.sgpzh.nl .