31 oktober 2013

N464 drie keer verbeterd - reageren dóet ertoe

Het nieuwe profiel van de Wateringsweg (N464) is op een paar plaatsen weer aangepast. Dat is het effect van een column van Hans Rouw op de site van Omroep West die gelezen werd door ChristenUnie&SGP-Statenlid Willy de Zoete. De Zoete: “Het helpt als de vragen van een burger, in dit geval degene die de column schreef, bij Statenleden bekend worden”.

De Zoete nam via de column kennis van “verbazing en ergernis” over de uitgevoerde maatregelen. Rouw schreef onder meer: ”Hoe dan ook: toen we er allemaal weer door mochten was er tot ieders verbazing ineens een bocht in de rijstrook richting Den Haag gelegd.  Zo'n ding heet in vaktermen een chicane en wil zeggen dat er midden op de weg een verkeersheuvel ligt en je daar via een soort parkeerplaats langs moet rijden.” De chicane bleek te klein. Vrachtwagens konden de slinger niet maken zonder schade aan te richten.

De Zoete nam contact op met de ambtelijke organisatie van de provincie en ontving een heel verhelderend antwoord. Daarin stond dat de “asverspringing” nodig was zodat de maximum snelheid beter nageleefd wordt. Bij een tweede aanpassing zijn de bochten verruimd. Na overleg met omwonenden en de Gemeente Westland is besloten ook de nieuw aangelegde verkeersheuvel te versmallen. Dit laatste hoopt men nog voor het einde van het jaar te doen. Drie aanpassingen op rij. Statenlid De Zoete ziet in de achterliggende weken haar mening bevestigd: ”Het helpt als burgers contact zoeken. Ze kunnen zelf hun gemeente of de provincie een bericht sturen. Elke overheid is verplicht om op haar website een reactiemogelijkheid te hebben. Maar gewoon schriftelijk of telefonisch kan natuurlijk ook”.