28 december 2022

Maak kennis met Johan Matze

Nu de kandidatenlijst is vastgesteld, is het hoog tijd om eens beter kennis te maken met de politici op de lijst. Vandaag aan het woord: kandidaat en Provinciaal Statenlid Johan Matze. Hij vertelt meer over zijn werk en waar komt hij eigenlijk het liefst in Zuid-Holland? 

Waar kom je vandaan en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn geboorteplaats is Den Helder. Na een tussenstop in Krimpen aan den IJssel woon ik nu alweer ruim 25 jaar in Nieuw-Beijerland. In dit prachtige dorp ben ik directeur van de School met de Bijbel.

Wat is jouw huidige portefeuille?

Mobiliteit en bereikbaarheid van de provincie zijn de thema's waar ik mij mee bezig houd. Je kunt dan denken aan onderwerpen zoals de provinciale wegen, vaarwegen, fiets- en wandelpaden, het spoor en vliegveld Rotterdam The Hague.

Waarin onderscheidt de SGP zich in jouw portefeuille?

De SGP hecht veel waarde aan het Openbaar Vervoer en andere alternatieven dan de auto. Dit zorgt voor minder auto's op de weg en is goed voor het milieu. Daarom moet de ontsluiting van het landelijk gebied door het OV beter geregeld worden. Zo moeten nieuwbouwwijken en bedrijventerreinen vanaf de oplevering direct verbonden zijn met het OV. Hier geldt: eerst kunnen bewegen, dan bouwen! Ook zetten wij ons in voor veiligere fietspaden, met het toenemend aantal vervoersmiddelen op deze paden. Tot slot heeft het onze hoogste prioriteit om actuele verkeersknelpunten aan te pakken.

Wat is voor jou het mooiste aan je SGP-werk?

Het bijdragen aan een betere samenleving voor alle inwoners van Zuid-Holland en, waar nodig en mogelijk, dit vorm en inhoud geven aan de hand van de richtlijnen die de Bijbel ons aanreikt. Dat is voor mij het mooiste aan mijn werk! 

Waarom is stemmen op de SGP belangrijk? 

De SGP is betrouwbaar, staat ten dienste van alle inwoners van de provincie, streeft naar eerlijkheid en heeft Bijbelse normen. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat we een stabiele koers varen. 

Laatste vraag; wat is jouw favoriete plaats in Zuid-Holland?

De Hoeksche Waard is mijn favoriete plaats, waar ik geniet van de rustgevende akkers, de prachtige natuur, karakteristieke dorpskernen en de hechte gemeenschappen!