24 februari 2023

Maak kennis met Jan-Willem Rouwendal

Met de verkiezingen in het vooruitzicht, is het hoog tijd om eens beter kennis te maken met de politici op de lijst. Vandaag aan het woord: kandidaat en Provinciaal Statenlid Jan-Willem Rouwendal. Hij vertelt meer over zijn werk en waar komt hij eigenlijk het liefst in Zuid-Holland? 

Waar kom je vandaan en wat doe je in het dagelijks leven?

Van oorsprong ben ik een Veluwenaar, maar inmiddels woon ik al meer dan 20 jaar in Zuid-Holland. Eerder was ik gemeenteraadslid en wethouder in Leidschendam-Voorburg. Nu ben ik weer aan het werk als jurist bij de Belastingdienst.

Wat is jouw huidige portefeuille?

Momenteel ben ik nog niet echt betrokken bij het fractiewerk, maar ik heb wel al wel een aantal keer de fractievergaderingen bezocht om de sfeer te proeven. Na de verkiezingen moet duidelijk worden op welke gebieden mijn betrokkenheid verder gestalte krijgt.

Wat verandert er straks, als de SGP en CU gescheiden plaats nemen in de Provinciale Staten?

Enerzijds zullen we hetzelfde werk moeten doen, met minder mensen. Anderzijds komen er in de nieuwe periode grote vraagstukken op de provinciale vergadertafel en dan is het goed om een eigen geluid te kunnen laten horen. 

Wat is voor jou het mooiste aan je SGP-werk?

Dat we werken vanuit Bijbelse uitgangspunten. Over de uitwerking daarvan kun je best nog wel van mening verschillen en dat geeft ook niet. Als we elkaar maar in die basis blijven herkennen.

Waarom is stemmen op de SGP belangrijk? 

De Bijbelse uitgangspunten zijn goed voor heel de samenleving. En ze geven de SGP een koersvast karakter. Dus geen loze beloftes om kiezers te winnen en niet meegaan met de waan van de dag, maar een consistent geluid laten horen, desnoods tegen de stroom in. 

Laatste vraag; wat is jouw favoriete plaats in Zuid-Holland?

Ik fiets graag door de duinen vanaf Den Haag richting Katwijk. Het stuk tussen Wassenaarse Slag en Katwijk is echt formidabel!