23 december 2022

Maak kennis met Gerard van de Breevaart

Nu de kandidatenlijst is vastgesteld, is het hoog tijd om eens beter kennis te maken met de politici op de lijst. Vandaag aan het woord: kandidaat en Provinciaal Statenlid Gerard van de Breevaart. Hij vertelt meer over zijn werk, hobby én waar komt hij het liefst in Zuid-Holland? 

 

Waar kom je vandaan en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben een echte Ambachter! Ik ben daar geboren, opgegroeid en nog steeds dankbaar dat ik mag kerken en met plezier mag wonen in Hendrik-Ido-Ambacht. Daar staat ook veelal mijn werkbureau. Achter dat bureau probeer ik projecten te sturen en processen te verbeteren. Ook mag ik campagneleider zijn van de komende verkiezingen. Maar ook het Statenlidmaatschap vraagt aanzienlijk tijd. Hierin heb ik veel overleg met andere Statenleden, maar zeker ook met o.a. lokale fracties en experts. Als belangrijkste mag ik een warm thuisfront hebben. Dat neem je 24/7 met je mee.

Wat is jouw huidige portefeuille?

Mijn portefeuille bestaat uit energie, bereikbaarheid (over water, over de weg en door de lucht) en wonen. Het zijn intensieve portefeuilles, maar ik krijg er ook veel energie van. We hebben mooie resultaten mogen bereiken waar we blij mee zijn. Niet alleen kunnen we blij zijn om het resultaat, maar ook om de manier van totstandkoming. Soms door middel van een mooie samenwerking met lokale fracties.

Waarin onderscheidt de SGP zich in jouw portefeuille?

Ik denk dat we ons onderscheiden op een aantal punten, zonder daarin andere fracties tekort te willen doen: we proberen met lokale kennis te debatteren op de inhoud, maar hebben ook altijd een sterke focus op de juiste processen en staatkundige correctheid. Daarnaast proberen we de rol van Provinciale Staten te waarborgen en waar mogelijk te versterken. Daar zijn we denk ik de kartrekker van.

Wat is voor jou het mooiste aan je SGP-werk?

Om daar één ding van te kiezen vind ik moeilijk. Je probeert voor alle inwoners vanuit je beginselen, normen en waarden het beste te zoeken. Daar probeer ik van harte zes dagen in een week mee bezig te zijn.

Waarom is stemmen op de SGP belangrijk? 

In deze woelige en rumoerige tijden denk ik dat de SGP een stabiele en koersvaste partij is die ondanks de grootte, op inhoud veelal toch een gewaardeerde bijdrage kan en mag leveren.

Laatste vraag; wat is jouw favoriete plek in Zuid-Holland?

Zonder stabiele thuisbasis wordt je werk heel lastig. En die stabiele basis mag ik gelukkig hebben. Daarnaast neemt Gods huis, de kerk, ook een zeer belangrijke plaats in. Oftewel, in welke plaats ben ik het liefst, ja, toch echt mijn woon- en kerkplaats.