16 december 2020

Kennismaking Florian Pronk

De Provinciale Staten: een bestuursorgaan wat altijd ver van mijn bed stond. Maar dan word je ineens benaderd om je aan te sluiten bij de steunfractie om mee te denken over provinciale vraagstukken… dat lijkt me wel een hele leuke uitdaging.

Mijn naam is Florian Pronk, ik ben 20 jaar en kom uit Barendrecht. Wat betreft mijn werkstatus: ik ben nog student aan de Universiteit van Tilburg. Daar doe ik de studie Organisatiewetenschappen (het is een mond vol, maar het komt erop neer dat je tijdens je studie leert hoe organisaties samenwerken en ingericht zijn). Buiten dat het een voltijd studie is, houd ik gelukkig vrij veel tijd over voor andere leuke dingen.

In 2017 ben ik lokaal in Barendrecht actief geworden voor de SGP-jongeren en heb ik die lokale commissie helpen opzetten. Omdat ik het erg leuk vond om me voor de SGP-jongeren in te zetten, ben ik in 2019 ook landelijk actief geworden als hoofdredacteur van een van de twee SGP-jongerenbladen: InContact. Dat doe ik nog steeds met erg veel plezier.

Ondertussen zitten we landelijk in de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen en ben ik betrokken bij het campagneteam van de SGP. Met de slogan ‘Florian in z’n Eendje’ rijd ik heel Nederland door om interessante verhalen te verzamelen en die op beeld te krijgen. Zoals je ziet op de foto doe ik dat in een 2CV die helemaal in de kleur en de stijl van de SGP is.

Of ik ook nog dingen doe buiten de SGP(j)?! ???? Zeker! Ik werk zaterdags in dé kaasspeciaalzaak, oftewel de kaasjuwelier, in Barendrecht. Dat doe ik al jaren met veel plezier.

Na de campagne hoop ik binnen de fractie ook wat meer mee te gaan helpen met het voorbereiden van vergaderingen. Het lijkt me mooi om me ook provinciaal in te gaan zetten voor de ‘politiek met een geopende Bijbel’.

Florian Pronk, steunfractielid