4 november 2015

Hardinxveld-Giessendam welkom in Drechtsteden

Hardinxveld-Giessendam mag in de Drechtsteden komen. De Drechtraad besloot daartoe woensdagavond 3 november 2015. Dit betekent dat Hardinxveld-Giessendam officieel kan toetreden tot de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden. Het samenwerkingsverband Drechtsteden bestaat dan uit 7 gemeenten, waaronder Sliedrecht. 

Eerder nam de gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam een niet unaniem genomen besluit. Het leidde vooraf tot veel discussie en uiteindelijk tegenstemmen in de raad door de oppositie. De gemeente Hardinxveld-Giessendam zal het regioverband Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden gaan verlaten. 

Satellietfoto
Na het positieve besluit dinsdagavond en om dit historische moment te vieren, bood de voorzitter van de Drechtraad Arno Brok (VVD, burgemeester van Dordrecht – red.), aansluitend de zeven burgemeesters van de zeven gemeenten een aandenken aan. Iedere burgemeester kreeg een grote lijst (A2) met daarin een satellietfoto van het nieuwe grondgebied van de regio Drechtsteden en daarop aangegeven de gemeentegrenzen van de zeven gemeenten. Brok spelde wnd. burgemeester Augusteijn van de gemeente Hardinxveld-Giessendam de Drechtstedenspeld op. 

bron: www.sliedrecht24.nl