4 november 2019

Eerlijk wonen!

Op een dag wilde ik naar huis, maar mijn moeder was het huis uit gezet. Daar stond ik dan, zonder huis, en dat met mijn 24 jaar. Ik mocht enkele nachten bij vriendinnen slapen, maar dat kan niet meer. En nu hier in deze opvang, omdat ik geen huis kan krijgen op korte termijn. Ik heb een baan maar geen spaargeld. In deze stad kan ik geen woning betalen en bij een huurhuis kom ik er niet tussen. Ik kan niet goed slapen hier. Ik heb daarom gevraagd of ik via jullie in een hotel kan verblijven, maar dat accepteren de hotels niet meer. Ik hoop dat ik hier snel uitkom want ik wordt gek hier.

Ik vroeg, hoe gaat het op je werk? Aardig. Ik werk als marketeer gaf ze aan. Ik kreeg eerst alleen de wijken waar overdag bijna niemand thuis was. Ik kon daar bijna niets verkopen of ik moest in de avonden werken. Nu mag ik wijken doen waar veel ouderen wonen. Dat is voor mij prettig want dan hoef ik niet ’s avonds te werken. ’s Avonds vind ik namelijk niet overal fijn werken. Soms voel ik me onveilig.

Zomaar een verhaal van een 24 jarige vrouw (voor het gemak Ilse), die ik gisteren sprak, die haar leven op wil pakken maar nu in de dag- en nachtopvang zit omdat zij geen huis kan vinden.  Zo zijn er zoveel verhalen van mensen die gedwongen worden om andere keuzes te maken omdat er geen geschikte woningen zijn om verder in te leven. Als fractie van ChristenUnie en SGP zouden wij GS willen oproepen om zich de komende 4 jaar hard te maken voor in ieder geval eerlijk wonen maar bij voorkeur nog een h ervoor. 

Lees hier de volledige bijdrage. (PDF)