22 juni 2023

Chemours opgeroepen tot hoorzitting over vervuiling

Chemiereus Chemours wist al decennialang van de gezondheidsrisico’s van PFAS en verdoezelde ernstige vervuilingen van grondwater en lucht. Dat bleek uit de uitzending van Zembla van 15 juni.

Partijen in de Provinciale Staten reageren met verbijstering op deze nieuwe informatie. Willens en wetens stelt Chemours de gezondheid van velen in de waagschaal. Dit is schandalig en misdadig. De Provinciale Zuid-Holland roept het chemiebedrijf op om in het openbaar verantwoording af te leggen, in een hoorzitting van Provinciale Staten.

Het initiatief van de ChristenUnie om Chemours tot hoorzitting op te roepen, steunt Statenlid Nico de Jager van SGP Zuid-Holland van harte. Samen met de SP, PvdA, D66, BBB, GroenLinks, partij voor de dieren, Volt, VVD zullen we het bedrijf oproepen voor een openbare hoorzitting in Provinciale Staten, waar ook bewoners, werknemers en lokale bestuurders hun verhaal kunnen doen.

De partijen komen op voor omwonenden, werknemers, dier en milieu in de omgeving van Chemours. De hoorzitting zal, naar alle waarschijnlijkheid, kort na de zomer plaatsvinden. De uitkomsten van de hoorzitting zijn voor Provinciale Staten een belangrijke bron van informatie in het debat over Chemours.