22 maart 2019

Bijzondere dagen, ja, dat waren het....

Woensdagavond 20 maart, een spannende avond. Niet omdat ik zo gespannen ben welke cadeaus ik de dag daarop hoop te krijgen; 21 maart is namelijk mijn geboortedag.... wel spannend hoe de verkiezingen verlopen en in het bijzonder de uitslag voor de SGP en ChristenUnie. Zo richting middernacht lijkt het er op dat de SGP haar derde zetel in Provinciale Staten gaat verliezen. Een teleurstelling voor mijn collega Johan Matze en mogelijk ook voor Senator Diederik van Dijk omdat bij Eerste Kamerverkiezingen de stemmen van statenleden uit Zuid-Holland zwaar meetellen.

Korte speech van Commissaris van de Koning Jaap Smit aangehoord. Hij riep Forum op aan te geven wat ze met Zuid-Holland willen, gaf aan dat bij democratie ook ‘hoort’ dat ondanks je best doe je toch ook kunt verliezen en benadrukte de grote opgaven die op een grote provincie als Zuid-Holland afkomen.

Daarna nog even langs geweest bij SGP die bij Van der Valk Nootdorp een landelijke bijeenkomst hield. Dankbaarheid voor lichte stemmenwinst, maar teleurstelling over het resultaat omdat een hogere opkomst zorgde voor zetelverlies in Staten en Senaat.

Spannend? Het jaarlijkse cadeau ‘Het aanzien van 2018’ heb ik voor mijn verjaardag gekregen en het etentje “bij ons” in Gouda was een culinaire verrassing.... 

Benieuwd ben ik uiteraard nog naar de persoonlijke voorkeurstemmen en bij gezondheid morgen aan mijn afscheidsspeech werken.

Waddinxveen / Den Haag, 21 maart 2019

Peter van den Berg
(namens de SGP/ChristenUnie-fractie lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland)