14 maart 2015

#9 SAMEN VOOR GOED BESTUUR EN EEN SLUITENDE BEGROTING

Servaas Stoop gaf u al 8 redenen voor lijst 9. Vandaag tot slot de 9e reden om 18 maart op lijst 9 te stemmen. En: wie is kandidaat nummer 9? Maak kennis met Nico de Jager uit Sliedrecht.

Wie is Nico de Jager?
“Ik ben geboren en getogen in Sliedrecht. Inmiddels al weer meer dan 26 jaar getrouwd met Ilona. Samen kregen wij 5 kinderen waarvan er nog 3 thuis wonen. In het dagelijks leven ben ik ondernemer. De bedrijven waarvan ik medeaandeelhouder ben houden zich bezig met de diverse aspecten van de arbeidsmarkt. In 2010 ben ik gekozen in de gemeenteraad van Sliedrecht. Momenteel ben ik fractievoorzitter van de gecombineerde SGP-ChristenUnie fractie. Daarnaast ben ik lid van de Drechtraad, een gemeenschappelijke regeling van 6 gemeentes in de Drechtsteden.”

Vanwaar uw plaats op de lijst voor Provinciale Staten?
“Ik weet niet of je specifiek van een voorliefde voor Provinciale Staten kan spreken. Ik ben er vrij onbekend mee. Omdat ik politiek gewoon erg leuk vind en graag mijn neus in voor mij onbekende zaken steek, heb ik ja gezegd tegen een plaats op de lijst. De liefde moet dus nog groeien.”

Wat is ‘een goed bestuur’ in de provincie?
“Een accent wat ik zou willen noemen is dat de herkenbaarheid van en betrokkenheid met de  burger veel hoger moet. Het is namelijk jammer dat de provinciale staten zo onbekend zijn. Ik realiseer mij dat het best moeilijk is om dat te veranderen, maar dat moet geen reden zijn om er toch niet wat mee te gaan doen.”