13 maart 2015

#8 SAMEN VOOR BESCHERMEN VAN ONS ERFGOED

Vlak voor de verkiezingen presenteert lijsttrekker Stoop u de 8e reden op 18 maart op lijst 9 te stemmen. En: wie is kandidaat nummer 8? Vandaag leest u meer over Adriaan van der Wulp.

Wie is Adriaan van der Wulp?
“Ik ben 39 jaar en ik woon in het dorp ’s-Gravendeel, 1 van de 6 kernen van de gemeente Binnenmaas in de Hoeksche Waard. Ons gezin bestaat verder uit moeder en zes kinderen. In het dagelijks leven werk ik als accountant. Ik werk vooral bedrijven in het MKB, maar ook in de non-profit sector.”

Waarom de SGP?

“Op vrij jonge leeftijd was ik al van de partij! Rond mijn 18e was ik al bestuurslid van de SGP studievereniging in de Hoeksche Waard. Daarna ging het snel, betrokken bij de SGP-fractie en op 25 jarige leeftijd werd ik in 2002 raadslid in ’s-Gravendeel. In 2007 is deze gemeente heringedeeld met Binnenmaas en sindsdien ben ik ook de fractievoorzitter.”

Wat betekent Provinciale Staten voor u?
“De provincie is voor ons als gemeenteraadsleden vooral een bestuursorgaan waarmee we afspraken maken over de ruimtelijke inrichting en ontwikkelingen. Zelf heb ik geen directe betrokkenheid bij het politieke werk in de Staten, maar de lijnen naar de Statenfractie zijn erg kort en we spreken elkaar regelmatig over diverse ontwikkelingen.”

Waarom is beschermen van ons erfgoed belangrijk?
“Een volk dat zijn geschiedenis niet kent, is het niet waard een volk genoemd te worden! Deze wijze spreuk is mij door mijn voorgangers in de gemeenteraad voorgehouden en mij bijgebleven. In het erfgoed blijft de geschiedenis en rijke historie van ons gebied levendig. Daarnaast is het vaak heel functioneel, bijvoorbeeld de molens of natuurgebieden. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is tijdig onderhoud. Maar al te vaak verpauperen kerken, boerderijen en molens, waardoor het erfgoed óf teloorgaat óf met onnodige extra middelen behouden moet worden.”