9 maart 2015

#3 SAMEN VOOR een bedrijvige economie

Lijsttrekker Servaas Stoop geeft u 9 redenen om D.V. 18 maart op lijst 9 te stemmen. Vandaag nummer 3,  samen met een kennismaking met kandidaat nummer 3: Chris van der Velden.

Wie is Chris van der Velden?
Ik ben 48 en ik woon in Krimpen aan den IJssel. Een groot deel van de week besteed in het onderwijs als directeur-bestuurder van drie basisscholen in Krimpen aan den IJssel. Daarnaast ben ik werkzaam als dagelijks bestuurder (anders gezegd: ‘hoogheemraad’) bij het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Waarom pleit u voor een ‘bedrijvige economie’?
De overheid creëert geen banen. Dat doen ondernemers! De provincie Zuid-Holland moet randvoorwaarden scheppen waarin ondernemers kunnen ondernemen. Ik pleit voor innovatie en het bevorderen van uitbreiding van het glasvezelnet. Daarnaast willen wij dat de verbinding tussen het onderwijs en de (regionale) arbeidsmarkt wordt versterkt.


De leegstand van kantoren moet worden aangepakt. We moeten verder beseffen dat detailhandel belangrijk ik voor leefbaarheid in de kleine kernen. Daar wil ik mij sterk voor maken.