Mijn naam is Esther Grisnich. Geboren en getogen in Lisse, maar sinds mijn tienerjaren is de Haarlemmermeer polder en de boerderij van mijn ouders mijn thuis.

Op jonge leeftijd was ik al geïnteresseerd in (wereld) politiek en het Midden-Oosten. Ik heb internationaal bestuur gestudeerd met een stage in Beirut, Libanon.
Net na mijn studie werd ik via het Ministerie van Buitenlandse Zaken gevraagd om het Youth Peace Initiatief te leiden voor gesprekken tussen Israëlische en Palestijnse jonge diplomaten. Zo belande ik in Jeruzalem waar ik in totaal 4 jaar gewoond heb en zowel werkte voor het vredesinitiatief als voor de SGP Eurofractie en de EU buitenland commissie.

Sinds juli 2019 ben ik landendirecteur voor de hulporganisatie ZOA in Irak. Ik woon in Erbil, een stad in het Noorden van Irak. Met ZOA verlenen we hulp aan de bevolking die getroffen is door ISIS op het gebied van wederopbouw, het ondersteunen van mensen bij het vinden van een baan door boeren en kleine ondernemers te helpen, maar we hebben ook projecten op het gebied van het trauma verwerking en het voorkomen van extremisme en peacebuilding.

‘We hebben de opdracht om te zien naar de meest kwetsbaren in deze wereld, vrede te zoeken en gerechtigheid te bevorderen.’

Het belangrijkste vind ik verantwoordelijkheid nemen. Dat doe ik op een manier die past bij mijn geloof en identiteit. We hebben een Bijbelse opdracht om te zien naar de meest kwetsbaren in deze wereld, vrede te zoeken en gerechtigheid te bevorderen. Het is mooi om als christenen daar met compassie een bijdrage aan te leveren maar ook om iets te mogen uitdragen.

De SGP is de partij waarbij ik ben op gegroeid en die past bij mij. Bij de SGP is er ruimte voor verschillen en debat. Vanuit een internationaal perspectief heb ik soms andere inzichten dan vanuit mijn eigen Nederlandse kring en dat is gezond. Ik vind het fijn dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat je een actieve inbreng mag hebben. Eigenlijk ben ik een beetje apolitiek. Ik ben vooral pragmatisch én een tikje conservatief: daar past de SGP toch wel het beste bij!